Skip to main content

Een gezonde leefwijze

Hoewel ik dacht dat ik al vrij gezond leefde, bleek ik ineens in 2020 ernstig ziek te zijn. Na maanden van herstellen en revalideren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in een gezonde leefwijze. Gezondheid gaat voor mij niet alleen over voeding en beweging, maar over veel meer dan dat. Ook over mentaal welbevinden, dingen doen waar je blij van wordt, bewust leven, ertoe doen, zingeving en verbinding. Ik heb de afgelopen tijd aardig wat boeken gelezen, podcasts geluisterd, verschillende coaches/behandelaars bezocht én ben nog beter naar mijn intuïtie en lichaam gaan luisteren.

Een betekenisvol verhaal

Tegelijkertijd heb ik ook grote interesse in hoe we vooruitgang kunnen creëren. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen en (de rest van) de natuur. Door de huidige (en komende) crises snakken we volgens mij naar het vinden van betekenis in een positief perspectief. Voor mij zijn inheemse culturen en de natuur daarbij al jaren grote inspiratiebronnen voor me, die ik graag verbind met wetenschappelijke kennis. Ik hou ervan de diepte in te gaan en de essentie eruit te halen.

Gezamenlijke verkenning

Mijn bevindingen over gezondheid en een betekenisvol leven deel ik graag met je. Op mijn blog vooral inhoudelijke artikelen, via de mail ook wat meer persoonlijke ervaringen en inzichten. Ik beweer zeker niet de waarheid in pacht te hebben, maar ik hoop je wel te kunnen inspireren om ook gezond en betekenisvol te leven. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw visie hierop, dus reacties op mijn blogs en mails zijn van harte welkom!

Wil je ook gezond en betekenisvol leven?

Schrijf je in voor mijn updates en verken samen met mij wat er nodig is voor een gezond en een betekenisvol leven. Ik deel graag mijn inzichten, kennis en persoonlijke ervaringen met je.